Misija HST-a

Podijeli:

ZAŠTO HRVATSKI SINDIKAT TELEKOMUNIKACIJA?

HST - Hrvatski sindikat telekomunikacija promiče i bori se za ostvarenje interesa radnika iz djelokruga informacijsko-komunikacijskih i telekomunikacijskih (ICT) djelatnosti u Republici Hrvatskoj.

HST je reprezentativni sindikat u slijedećim kompanijama: A1 Hrvatska, ADAC Service Adria, Combis, Ericsson Nikola Tesla, Hrvatski Telekom, IN2, Iskon Internet, Optima Telekom, Telemach Hrvatska, Transcom WorldWide.

Članom HST-a može postati svaki radnik zaposlen kod poslodavca iz djelokruga informacijsko-komunikacijskih i telekomunikacijskih (ICT) djelatnosti u Republici Hrvatskoj.

To znači, da HST promiče i bori se isključivo za ostvarenje interesa članova u svojoj djelatnosti. Kao takav je i prepoznat, pa danas kao najbrojniji i najutjecajniji Sindikat, predstavlja reprezentativan sindikat u ICT grupaciji u Republici Hrvatskoj. Prevedeno u statistiku, to znači, da su oko 85% sindikalno organiziranih radnika u ovoj djelatnosti su članovi HST-a.

TEMELJNE ZADAĆE HST-a

  • U pregovorima sa Poslodavcem doći do Kolektivnog ugovora, u svrhu očuvanja i postizanja većih prava radnika, od zakonom zagarantiranih
  • Očuvanje radnih mjesta radnika
  • Financijsko-materijalni položaj radnika uskladiti s financijskom snagom kompanijeOve ciljeve

HST ostvaruje sa svojom razgranatom mrežom educiranih i stručnih Sindikalnih povjerenika, kao i kroz rad u Radničkom vijeću i Povjereništvu zaštite na radu, gdje vode i kreiraju politiku ove dvije radničke institucije, u svrhu očuvanja radno socijalnog statusa radnika. Predstavnici radnika u Nadzornim odborima također dolazi iz naših redova.

Predstavnici HST-a danas punopravno i aktivno učestvuju u radu EWC - Europskih radničkih vijeća kompanija u kojima djelujemo. HST je kolektivni član UNI - Global Union - svjetske sindikalne središnjice, a na nacionalnom planu članovi smo NHS - Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Verzija za ispis