Program rada 2016-2020. godine

PLAN RADA I AKTIVNOSTI HST-a

1. Kolektivni ugovori za članove svih naših podružnica

Osnovna svrha sindikata je sklapanje kolektivnih ugovora, pa u središte djelovanja HST-a želim staviti sklapanje kolektivnih ugovora u svim kompanijama u kojima HST ima podružnice, a kojim bi se osigurao što bolji radni i materijalni položaj naših članova.

2. Nastavak širenja na ICT sektor

Kako već postoje kontakti s radnicima ICT sektora u drugim kompanijama, HST planira širenje podružnica i na druge kompanije, prvenstveno na Iskon, a zatim i na VIPnet, TELE 2 i druge.

3. Organiziranje ureda HST-a

HST nastavlja svoj put profesionalizacije sindikata, koji osigurava neovisnost o bilokojem  poslodavcu, te u tom smjeru moramo biti dostupni članovima i radnicima u svim dijelovima Hrvatske. U skladu s tim nužno je osnovati urede u regijama bilo putem sindikalnog povjerenika, povjerenika koji puno radno vrijeme rade za sindikat ili putem zaposlenika sindikata.

4. Agencijski radnici

Uz pomoć sindikalne središnjice raditi na promjeni regulative o pravima agencijskih radnika, studenata, te svih drugih nesigurnih oblika rada koji ugrožavaju kvalitetna radna mjesta.

5. Edukacija sindikalnih povjerenika

HST mora posebnu pažnju posvetiti edukaciji sindikalnih povjerenika, kao i svih naših predstavnika u radničkim institucijama, kako bi što kvalitetnije obavljali svoje zadaće u interesu radnika i članova HST-a

6. Informiranje članova

U cilju informiranja članova i povjerenika otvoriti sve moguće komunikacijske kanale, kao i unaprijediti  informiranje članova korištenjem novih tehnologija, te educiranjem povjerenika kako bi se informacije o radu sindikata širile potpuno i sveobuhvatno.

7. Međunarodna suradnja

U međunarodnoj suradnji HST je već prepoznat kao aktivni sudionik, ali osnovni pravci međunarodnog djelovanja trebaju biti usmjereni na kontakte s multinacionalnim kompanijama u kojima imamo svoje podružnice.

8. Financijska stabilnost

HST se zalaže za punu transparentnost financijskog poslovanja sindikata, kao osnove za kvalitetan rad i respektabilnu organizaciju koja ima snagu štititi interese svojih članova. Zato treba osigurati odgovorno financijsko poslovanje uz reduciranje svih neopravdanih troškova.

Sve aktivnosti HST će provodit prema inicijativi članova i povjerenika HST-a u skladu s odlukama Tijela HST-a.

 

Juko Cikojević, predsjednik HST-aURL for news «Program rada 2016-2020. godine»   -
«Hrvatski sindikat telekomunikacija»   -