Kandidati HST-a izabrani u Europsko radničko vijeće DT-a
Podijeli:

Kandidati HST-a izabrani u Europsko radničko vijeće DT-a

U petak, 14. listopada 2016. godine, završeni  su izbori za predstavnika  radnika  Hrvatskog Telekoma d.d. u četvrtom sazivu Europskog radničkog vijeće Deutsche Telekom grupacije.

Kandidati HST-a Vesna Mamić i Viktor Vanek, kao član i zamjenik člana, četiri godine će predstavljati i zastupati interese svih radnika Hrvatskog Telekoma u Deutsche Telekomu.

Europsko radničko vijeće ima 32 predstavnika iz 16 zemalja Europske Unije, a Hrvatski Telekom predstavlja 1 član.

Europsko radničko vijeće  Deutsche Telekoma osnovano je 2004. godine. HST– Hrvatski sindikat telekomunikacija zajedno s drugim sindikatima koji djeluju unutar DT grupe sudjelovao je u osnivanju  ERV, ali kako nismo bili članica Europske Unije nismo imali pravo na članstvo u ERV.

Zahvaljujući VERDI — sindikatu radnika  DT-a, HST je imao  promatrački status sve do 1. srpnja 2014. godine, kada je Vesna Mamić postala punopravni član Europskog radničkog vijeća.

Radničko vijeće ima pravo na informiranje i savjetovanje o svim pitanjima koja se tiču  radnika u minimalno dvije zemlje članice.

Obzirom na ONE DT — proces internacionalizacije  i centralizacije Deutsche Telekoma, Europsko radničko vijeće je tijelo u koje se slijevaju informacije o svim trenutno aktualnim procesima unutar DT Grupe u Europi.

Verzija za ispis