Pregovori za Kolektivni ugovor A1 kreću do 15.11.2019.godine
Podijeli:

Pregovori za Kolektivni ugovor A1 kreću do 15.11.2019.godine

MIRENJE u radnom sporu zbog sklapanja kolektivnog ugovora ZAVRŠENO USPJEŠNO!

U procesu mirenja koji je u ime Ministarstva rada i mirovinskog sustava vodila ovlaštena miriteljica Danica Lisičar, predstavnik Poslodavca A1 Hrvatska, Nikola Klisović i predsjednik HST-Hrvatskog sindikata telekomunikacija, Juko Cikojević, postigli su sporazum o nastavku pregovora za sklapanje Kolektivnog ugovora A1 Hrvatska.

Zašto je nastupio spor?

Uprava A1 Hrvatska prekinula pregovore za prvi kolektivni ugovor A1 i odbila dalje pregovarati, jer se ne žele vezati čvrstim, unaprijed dogovorenim obvezama prema radnicima, već žele fleksibilne uvjete u svim segmentima odnosa prema radnicima, u zapošljavanju, u plaćama, u radnom vremenu i drugim radnim i materijalnim pravima. Poslodavac, kao jača strana, želi moć kojom će upravljati životima radnika bez ikakvih ograničenja.

HST-Hrvatski sindikat telekomunikacija, jedini i reprezentativni sindikat, je pokrenuo zakonom predviđeni postupak mirenja, kao preduvjet provođenja sindikalnih akcija koje mogu nanijeti štetu poslovanju kompanije A1 Hrvatska. Bogata i snažna kompanija nije samo interes vlasnika, već još više interes radnika, jer o uspjehu kompanije ovise naše plaće i egzistencija naših obitelji, međutim ne možemo prihvatiti da postoji feudalni odnos prema radnicima, već želimo partnerski odnos u kome su dvije strane ravnopravne i pregovaraju o cijeni i uvjetima rada.

Uprava A1 Hrvatska ima odgovornost prema vlasnicima, prema radnicima i prema društvu u kojem posluje

Sa zadovoljstvom smo primili informaciju o Q3 poslovnim rezultatima, koji kažu da je dobit rasla 7,1% na godišnjoj razini, odnosno 7,7% u zadnjem kvartalu, uz rast broja korisnika u svim segmentima poslovanja,  u govornim uslugama, broadbandu i TV uslugama. Nastavljene su snažne investicije u mrežnu infrastrukturu, a P3 neovisno testiranje je potvrdilo da je A1 najbolja mobilna i fiksna mreža u Hrvatskoj.

Dobri poslovni rezultati pokazuju da su radnici i menadžment dobro radili. Rast svih parametara pokazuje da  je rasla produktivnost. HST - Hrvatski sindikat telekomunikacija traži da radna i materijalna prava radnika prate uspješno poslovanje A1 Hrvatska.

Podržite predstavnike HST-a u traženju veće plaće i boljih uvjeta rada.

Zajedno možemo više!

Verzija za ispis