Otkazi u IN 2 - radnici pozvali HST u pomoć - Uprava IN2 u problemu
Podijeli:

Otkazi u IN 2 - radnici pozvali HST u pomoć - Uprava IN2 u problemu

Deset radnika kojima je zbog reorganizacije u IN2 najavljen otkaz, zbog zaštite svojih prava, zatražili su pomoć HST Hrvatskog sindikata telekomunikacija.

Mladen Kufrin imenovan je sindikalnim povjerenikom HST-a u funkciji radničkog vijeća što je zaustavilo poslodavca u namjeri da brzo i jednostavno podijeli otkaze.

Priznajemo, poslodavac ima pravo organizirati posao na način koji mu odgovara, pa ukoliko prestane potreba za radom radnika ima pravo otkazati ugovor o radu, međutim u tom procesu mora dokazati da je prestala potreba za radom radnika i mora dokazati da je prilikom odlučivanja kojem će radnika otkazati ugovor o radu vodio računa o kriterijima koje propisuje Zakon o radu.

Constellationova tvrtka Vela Operating Group, odnosno njena podružnica Aquila Software koja je kupila IN2 mora znati da radnici koji su stvarali IN2 i koji su sve svoje znanje uložili u vrijednosti kompanije ne smiju biti nezakonito bačeni na ulicu, a ukoliko postoji opravdan razlog za otkaz onda moraju platiti puno više nego li zakonsku otpremninu.

Verzija za ispis