Potpisan Kolektivni ugovor za radnike Hrvatskog Telekoma
Podijeli:

Potpisan Kolektivni ugovor za radnike Hrvatskog Telekoma

Predstavnici poslodavca i reprezentativnih sindikata (HST i RSRH) potpisali su u petak 6. srpnja 2018. novi Kolektivni ugovor za Hrvatski Telekom, koji će biti na snazi dvije godine – do 30. lipnja 2020.

Novi Kolektivni ugovor su u ime reprezentativnih sindikata potpisali Juko Cikojević, predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Ivan Majdak, potpredsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske, a u ime Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković, predsjednik Uprave, i Marija Felkel, članica Uprave za ljudske resurse.

Obje strane imaju razloga za zadovoljstvo prvenstveno, jer je u konstruktivnim pregovorima, bez socijalnih nemira postignut dogovor, te otvoren prostor za daljnji dijalog.

Prilikom svečanog potpisivanja predsjednik HST-a Juko Cikojević je izjavio: „Ovim Kolektivnim ugovorom postignut je napredak u odnosu na dosadašnje stanje, međutim treba još puno raditi na uvjetima rada i svim onim stvarima koje utječu na zadovoljstvo radnika, jer samo zadovoljan radnik znači zadovoljnog korisnika, a zadovoljan korisnik opstojnost kompanije.

Pregovori su završeni i Kolektivni ugovor je potpisan na dvije godine, međutim, ovo je tek početak rada na zajedničkom cilju da Hrvatski Telekom opet bude neupitan poslodavac prvog izbora za sve kategorije radnika.„

Predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković je izrazio svoje zadovoljstvo slijedećim riječima: „Drago mi je što smo danas potpisali novi Kolektivni ugovor koji zaposlenicima Hrvatskog Telekoma jamči visoku razinu materijalnih i socijalnih prava, u skladu s najuspješnijim hrvatskim kompanijama. Zahvaljujem pregovaračkim timovima na konstruktivnom radu u ova protekla dva mjeseca i trudu uloženom u unapređenje zadovoljstva zaposlenika, uz istodobno osiguravanje interesa kompanije. To je jedini način na koji možemo osigurati daljnji rast i razvoj Hrvatskog Telekoma i njegovih zaposlenika te zadovoljstvo korisnika od kojih živimo."

Kolektivni ugovor - preuzimanje

Verzija za ispis