Izbori za radničko vijeće i povjerenike zaštite na radu u ENT Servisi
Podijeli:

Izbori za radničko vijeće i povjerenike zaštite na radu u ENT Servisi

Od ponedjeljka 9.veljače u 8.00 do utorka 10.veljače u 16.00 sati , u Ericssonu Nikola Tesla Servisi održati će izbori za članove Radničkog vijeća ENTS i Povjereništvo zaštite na radu ENTS. Bira se po sedam (7) članova i sedam (7) zamjenika u obje radničke institucije.

Izbore provodi Izborni odbor

Na skupu radnika ENTS u skladu sa Zakonom o radu izabran je Izborni odbor: Marina Leško-predsjednica, Sandra Ročić i Ivan Kerep-članovi, Ivan Galetić-zamjenik predsjednice, Rebeka Jordan i Mirko Žunac-zamjenici članova. Oni će uz podršku Dejana Zoroe, pravnog savjetnika ENTS, provesti svu propisanu proceduru.

Elektronsko glasovanje

Sindikati koji djeluju u ENTS i poslodavac dogovorili su se da se da će se izbori održati elektronskim putem na način da će svaki radnik na svoj mail dobiti link za glasovanje. Poslodavac osigurava svu tehničku podršku i tajnost glasovanja.

Podaci se prikupljaju unutar dvije baze gdje se u jednoj zna tko je glasovao, a u drugoj se znaju rezultati glasovanja. Unutar Ericssona NT su se već provodili izbori elektronskim putem i sindikati, radnici i poslodavac su bili zadovoljni ovakvim načinom koji je puno jednostavniji za provođenje, puno jeftiniji, a svima se garantira dostupnost glasovanju i tajnost glasovanja.

HST pokretač izbora

HST- Hrvatski sindikat telekomunikacija pokrenuo je proceduru izbora kako bi radnici ENT Servisi sami odlučivali o pitanjima koja su budućnost kompanije.
Ivica Ledenko,  koji je do sada kao sindikalni povjerenik HST-a obavljao funkciju radničkog vijeća, izjavio je da se veseli da će na tim poslovima od sada raditi puno veći broj kolega iz svih dijelova Hrvatske, iz svih poslovnih područja, što će sigurno doprinijeti kvaliteti rada, obzirom da nakon isteka razdoblja od 6 mjeseci Uprava ENTS kreće s novom organizacijom, novim planovima poslovanja, te drugim aktivnostima koje će značiti veću potrebu radnika na jednim poslovima i završetak nekih dosadašnjih poslova. Dodao je : "Važno je da se predstavnici radnika koji rade na tim poslovima uključe u raspravu i daju svoje prijedloge i komentare u  tim temama. Prema sadašnjem iskustvu Uprava ENTS i predsjednik Poljanšek pokazali su visoku dozu spremnosti da razgovaraju o svim uočenim problemimima, kao i volju da se razmotre primjedbe sindikata. Vjerujem, da će s komunikacija s radničkim vijećem i povjerenicim zaštite na radu biti na istoj visokoj razini kako bi se poboljšala radna i materijalna prava radnika, a osobito uvjeti rada i sigurnost na radu."

Pozivamo sve Vas da iskoristite svoje pravo, da izaberete svoje predstavnike koji će Vas u slijedeće četiri godine zastupati u radničkim institucijama.

Juko Cikojević, predsjednik HST-a

Verzija za ispis